MOURE SOROLL 500 A XILE

Per fi hem arribat! El passat dia 14 de Novembre Moure soroll celebrava el programa número 500 amb un repàs per l’escena musical actual xilena. Vam fer un tast de cada grup i, segurament, ens vam deixar uns quants però això ens dóna una idea del que s’està fent en aquell país ara mateix. Si no ens vas poder escoltar, ho pots fer aquí mateix:

VINCENT BLACK SHADOW NUNCA MUEREN

Curiós nom per a una banda de rock amb àmplies perspectives i uns quants anys d’experiències acumulades en aquesta i altres formacions per part dels quatre components de Vincent black shadow. Van passar dos membres del grup pel nostre programa, el Luis i el David, per a presentar-nos aquest tercer treball discogràfic anomenat Nunca mueren, un títol altament reivindicatiu, i per a convidar-nos al concert que tindrà lloc el dissabte 11 de Novembre a la sala Les enfants de Barcelona. Tot això i moltes coses més les pots trobar a l’entrevista i escoltar-la tot seguint si no vas tenir l’oportunitat de fer-ho en directe:

BLUSA S’ATUREN A LA LLETRA K

El grup sevillà Blusa tornen en format trio amb un nou treball discogràfic anomenat K. Els tres components de la formació, a través del telèfon, ens van presentar els temes i ens van parlar del procés compositiu, de la gravació del disc i dels pròxims concerts que tenen a la seva agenda. Tot un plaer xerrar amb ells. Si no vas poder escoltar-los, ho pots fer aquí:

I si vols fer-te una idea de com sonen en directe i la seva posada en escena aquí tens un dels seus videoclips:

MARONDA I PATRONES DE FUERZA

Quart disc de Maronda i tercer que ens presenta a Moure Soroll: està clar que ens agrada i molt la seva música. D’ençà que vam conèixer la notícia de la seva publicació no hem parat d’escoltar les 10 cançons que apareixen a Patrones de fuerza, una descàrrega de pop amb majúscules amb el retrovisor mirant a les èpoques glorioses però amb el cotxe dirigit cap al futur, transitant per un present del qual van recollint diferents influències. El resultat és una evolució lògica en la seva proposta, respectant el que van aportar en treballs anteriors i donant més protagonisme als sintetitzadors, amb detalls de trompetes exquisides i col·laboracions a les veus de luxe.
Tot això i moltes coses més sobre el disc i les cançons ens ho va explicar el Pablo Maronda en una conversa distesa i molt interessant, com ens té acostumats. Si no vas poder escoltar-la en directe, pots fer-ho aquí.
Afegim també el videoclip que han presentat de la cançó Tiemblas, escollida com a senzill de llançament.

JÚLIA CAP A PRÒXIMA B

Fa dos anys ens van sorprendre amb un meravellós conjunt de cançons que duien per títol Nuvolàstic. Ara, la Lídia i l’Estela, ho han tornat a fer, ja com a duet, amb el mateix nom comú: Júlia, i amb disc que ens fa viatjar molt lluny, concretament a l’exoplaneta amb una cara lluminosa i una altra fosca, com el contingut d’aquest treball.
El passat dimarts vàrem compartir una agradable conversa telefònica amb les dues en la qual ens van descobrir el procés de creació, el de gravació i el contingut final, tant musical com gràfic, de Pròxima B.
Si vols tornar a escoltar-les i veure el vídeo en 360º que han presentat de la cançó Cap parat ho pots fer tot seguit:

3 D’OCTUBRE, SENSE PARAULES PERÒ AMB MÚSICA

Aquest és el programa que teníem preparat per a ahir dia 3 d’Octubre, sense veu i només música, tal com havíem anunciat, i que, finalment no es va emetre per l’aturada general. A posteriori ens hem adonat que la majoria dels títols de les cançons i dels treballs discogràfics que les contenen guarden alguna relació amb tot el que hi ha succeït en els darrers dies a Catalunya i a Espanya. És una estranya i curiosa casualitat. A partir d’aquí, que cadascú tregui les seves conclusions, sempre respectant totes les opinions i, sobretot, sense violència, ni física, ni psicològica. Ens trobem la setmana vinent amb la música i les paraules del nostre amic Joan Ernest Castells i el seu projecte musical anomenat Petit.