1976 D’ATLÀNTIC PER A COMENÇAR 2017 A MOURE SOROLL


Feia unes setmanes que havíem rebut el primer i molt esperat disc dels Atlàntic, un treball que alimenta l’ànima a través del so i també de les imatges, i les expectatives es van veure superades amb escreix. Grans cançons de pop amb lletres que parlen d’un gat, de superman, de la neu o, fins i tot, d’un consolador en forma d’amant vehement, escrites pel Josep Bartual, nucli principal d’aquesta banda que compta amb els mateixos membres que una altra interessant formació anomenada Moonflower, que també ha passat pel nostre programa.
El mateix Josep, a través del telèfon, ens va presentar el disc, anomenat 1976, i ens va parlar de tot el procés de creació, tant de la banda com de les cançons, de les seves expectatives i dels pròxims concerts.
Per a tancar l’edició 461 ens van acompanyar algunes cançons de la banda nord americana Rich Girls incloses al seu disc titulat Love is the dealer.
Si no vas poder escoltar-nos en directe, ho pots fer ara a la nostra secció de Programes emesos o directament aquí:

ELS ÀNGELS I ELS DIMONIS DE LORIEN A MOURE SOROLL

Tot va començar quan la Judit va començar a fer cançons en solitari per a expressar els seus sentiments i les seves vivències. Més tard va conèixer a uns músics que actualment l’acompanyen en aquest projecte anomenat Lorien i en poc temps tenien enllestit un disc de 9 temes en el que la Judit dóna sortida als àngels i dimonis que portava a dins després d’algunes experiències traumàtiques. Aquest treball es titula Inner demons i en ell queda reflectida la seva evolució artística amb noves cançons més madures, fosques i elèctriques, per seguir amb pas ferm la seva prometedora carrera. Tot això i moltes coses més ens les van explicar la Judit i el Pol en la seva visita a Moure Soroll i també ens van interpretar dos temes en format acústic. Si no vas poder escoltar-los el passat dimarts 27 de Desembre, pots fer-ho aquí mateix:

ELS COLLONS DE SANTI CAMPOS A MOURE SOROLL

Nervis i expectació per la visita de Santi Campos al nostre programa. Ens trobem a l’estació del tren mentre no para de ploure i descobrim a una persona molt propera i entusiasta, i un gran músic, encara que això ja fa anys que ho sabem. Conversem una estona al bar i parlem de música i de la vida, arribant a les mateixes conclusions que altres músics que ens han visitat, però les seves paraules contenen una certa saviesa adquirida amb el temps i a molts escenaris. A pesar de tot això, nosaltres el veiem com un “chaval”, una mica “lent”, com diu ell, però sempre arribant a temps a tot el que es proposa.
I aquest cop ha posat els collons sobre la taula, amb un fort cop de puny, per a explicar-nos com veu la vida a través d’històries alienes que deixen entreveure coses personals, amb un disc de 10 temes on no sobra ni falta res.
Ha vingut amb la seva guitarra, disposat a tocar-nos alguns dels temes d’aquest Cojones, i mentre escalfa la veu, ens regala amb un bocí de Han caído los dos de Radio futura.
Comencem a parlar del disc i de tot el que l’envolta: els músics que el van acompanyar a la gravació, els que ho fan als directes, les lletres, la música, el finançament, els pròxims concerts i algunes coses més i, quan arriba el moment de tocar en directe, ens sorprèn amb dos temes inèdits, un d’ells interpretat per primer cop en acústic. Tot un luxe!
Si no vas poder escoltar-lo, pots fer-ho a les nostres seccions de Programes emesos i Acústics o aquí mateix:

LA DEFENSA PASSIVA DE ZELIG A MOURE SOROLL

Aquest és el segon cop que Zelig ens visiten després de dos anys i durant aquest temps mai hem perdut el contacte amb ells, hem seguit el seu projecte i, fins i tot, l’Isi ens va fer una sintonia pel programa. Han passat de quatre a tres membres: Isi, Javi i Sergio, i amb l’ajuda del seu amic Vic Bou a la producció han creat un disc de 7 cançons titulat Técnicas de defensa pasiva, un treball de ritmes intensos i guitarres furioses travessades per melodies pop que es claven a la primera i guanyen en noves escoltes.
Amb la seva experiència acumulada en aquest i altres projectes anteriors, la professionalitat que hi posen en cada gravació i, sobretot, la il·lusió que mantenen intacte d’ençà que van començar a crear música, ens van presentar les cançons d’aquest disc i ens van interpretar una d’elles en format acústic i en directe als nostres estudis del Prat ràdio.
Si no vas poder escoltar-los en el seu moment, pots fer-ho a les seccions corresponents d’aquest web o tot seguit:

MAGNETISM D’HOLA CHICA A MOURE SOROLL

Una setmana després de publicar oficialment el primer disc titulat Magnetism, la banda barcelonina Hola chica ens visitava als nostres estudis del Prat Ràdio per a parlar-nos de l’origen de la formació, la seva evolució i la culminació del projecte, amb canvi de nom obligat a l’últim moment, amb un disc elegant, molt treballat i ple de grans temes. Estem convençuts que Hola chica arribarà lluny si manté la qualitat i la il·lusió que ens van demostrar en les seves paraules i en els dos temes que ens van interpretar en format acústic en directe. Pots tornar a escoltar-los i veure’ls a les respectives seccions d’aquest web o tot seguit:

PALABRAS DE GONZALO DE COS Y LOS HEREDEROS

Gonzalo de Cos y Los Herederos és una banda sevillana formada l’any 2014 però que ha trepitjat molts escenaris tant a la seva ciutat com a Madrid, acumulant una gran experiència. Han editat dos ep, el darrer titulat Palabras, que el mateix Gonzalo ens va presentar a Moure Soroll, i preparen el primer disc llarg pel pròxim any 2017. Si vols tornar a escoltar-lo o no vas poder fer-ho en el seu moment, ho tens aquí mateix: